Nuorisovaihto

November 15, 2016

 

Hyvät veljet Tuiran RK:ssa                                   15.11.2016

 

Nuorisovaihto on keskeinen toimintamuoto Rotaryssä

 

Se on antanut tuhansille suomalaisille nuorille ja tietenkin kaikille muillekin kansalaisuuksille mahdollisuuden tutustua ympäristöön, kulttuuriin ja ihmisiin. Nuorisovaihto on luonut elinikäisiä ystävyyssuhteita ihmisten välille ympäri maailman. 

 

Vuosivaihto, kesävaihto ja leirivaihto tarjoavat nuorille mahdollisuuden tavata toisiaan ja vaihtaa ajatuksia. Uusi ja erilainen kulttuuri kehittää nuorten ajatusmaailmaa ja antaa heille mahdollisuuksia kasvaa maailmankansalaisiksi. Isäntäperheet Suomessa ovat toimineet "Iskänä ja Äippänä" mm. monelle amerikkalaiselle, meksikolaiselle, chileläiselle nuorelle. Kielimuurit ovat madaltuneet, kielitaito on kohentunut ja ruokakulttuurit ovat kohdanneet.

 

Tuiran klubissa on nuorisovaihto ollut ja on edelleen yksi keskeisistä painopistealueista ja palveluväylistä. Tässä toteutuu "Service above self" parhaimmillaan kohteena nuoret, tulevat sukupolvet ja mahdollisesti tulevat rotarit.

 

Suomesta lähtee vuosivaihtoon noin 150 nuorta joka vuosi. Piiristämme D1400 se on tällä hetkellä noin 10 henkilöä. Se on ollut joskus aiemmin suurempikin määrältään.

 

Ansiokasta työtä

Klubimme jäsenet ovat tehneet ansiokasta työta vuosien varrella nuorisopalvelun eteen. Veljemme Matti Antikainen, Rauno Logren, Mikko Lukkaroinen, Sakari Nikkilä ja monet muut aiemmin on tehneet työtä, joka ei aina välttämättä näy klubimme toiminnassa kuin hetkellisesti joissakin viikkokokouksissa. He ovat koko piirin tasolla olleet pitkään mukana monipiiriorganisaatioissa ja muissa tehtävissä.

 

EEMA-kongressiin osallistuminen

Tämän vuoden elokuussa oli kansainvälinen nuorisovaihdon kongressi EEMA Helsingissä (kerran noin 15. vuodessa), jossa klubistamme oli mukana 3 rotaria.

 

Uusien vaihtoon hakeutuvien nuorten haastattelutilaisuus

Viime lauantaina 12.11. haastateltiin nuorisovaihtoon hakeneet nuoret Oulussa. Vuosivaihtoon haki 9 ja kesävaihtoon 6 nuorta. Piirimme kuudesta (6) haastattelijasta 4 oli Tuiran klubista, siis melkoinen osallistumispanostus.

 

Haastattelutilaisuudesssa olivat mukana myös nuorten vanhemmat kuulemassa nuorisovaihtoon liittyvää asiaa ja isäntäperheelle asetettuja vaatimuksia, käytäntöjä ja toimintatapoja. "Toimi vieraan nuoren suhteen kuten tekisit oman lapsesi suhteen" kiteytti veli Rauno omassa esityksessään. Veli Matti toimi tilaisuuden vetäjänä ja on tehnyt sitä piirimme nuorisovaihdon vetäjänä jo 15 vuotta. Mukana haastatteluissa olleena en voi muuta todeta kuin että todella hienoja, ulospäinsuuntautuneita ja kielitaitoisia nuoria meiltä löytyy. 

 

Muistakaa veljet, että voimme tarjota nuorille mahdollisuuksia.

 

Katselkaa sopivia ehdokkaita ympäriltänne, lähipiiristänne jne.

 

Terveisin Heikki

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Viimeisimmät postaukset

November 15, 2016

Please reload

Arkisto
Please reload

Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square