Nuorisovaihto

Haluaisitko lähteä vaihto-oppilaaksi ulkomaille?

 

Rotary-järjestön monipuolisen toiminnan näkyvimpiä muotoja on nuorisovaihto, joka tarjoaa 15–19-vuotiaille opiskelijoille mahdollisuuden matkustaa ulkomaille kulttuurivaihtoon. Yhdestä viikosta kokonaiseen kouluvuoteen kestävän vaihdon aikana he tutustuvat uusiin kulttuureihin, oppivat ymmärtämään uusia näkökulmia asioihin ja näiden kokemusten avulla heidän maailmanlaajuinen asioiden ymmärtämisensä kasvaa.

 

Vuosittain tarjoutuu yli 8000 nuorelle mahdollisuus tutustua vaihto-oppilaana parin viikon, kuukauden tai kokonaisen kouluvuoden ajan hänelle vieraaseen kulttuuriin Rotaryjärjestön nuorisovaihdon välityksellä. Suomen nuorisovaihto-organisaation kautta kulkee vuosittain noin 600 suomalaista ja ulkomaalaista nuorta.

 

Vuosivaihto tarkoittaa koko vuoden mittaista oleskelua - yleensä 3-4 perheessä - ja koulunkäyntiä kohdemaassa sekä samasta maasta vastaoppilaan tuloa Suomeen koko vuodeksi.

 

Kesävaihto tarkoittaa kuukauden mittaista oleskelua kesällä kohdemaassa jossain perheessä ja sen jälkeen sen perheen lapsen majoittamista omaan kotiin kuukaudeksi.

Leirivaihto on osallistumista kohdemaassa kesällä johonkin teemaleiriin. Leiri on yleensä noin viikon mittainen, ja sitä edeltää viikon asuminen jossain perheessä kohdemaassa.

Vaihtoon lähtevän ei tarvitse olla Rotary-perheestä. Tarkempia tietoja nuorisovaihdosta löydät
Suomen Rotaryn nuorisovaihtosivuilta.

Oulussa toimivista rotaryklubeista Merikosken RC, Tuiran Rotaryklubi, Ouluntulli, Meri Oulu sekä Oulu City huolehtivat vuosivaihdon rekrytointiprosessista keskitetysti. Tämä tarkoittaa sitä, että hakijana Sinut otetaan huomioon kaikkien edellä mainittujen klubien vuosivaihtohakijana lukuvuodelle 2021-2022 (mahdollisille muille klubeille Sinun tulee huolehtia hakemuksestasi kuhunkin erikseen).

 

Toivomme Sinun tutustuvan huolellisesti Suomen Rotarien nuorisovaihtosivuihin (linkki: www.rye.fi), missä kerrotaan tarkemmin nuorisovaihtoon liittyvistä asioista, kuten  aikatauluista, ikärajoista, muista edellytyksistä jne.

Hakeminen Rotaryvaihtoon


Mikäli olet kiinnostunut hakeutumaan vuosivaihtoon ja viettämään ikimuistettavan vuoden ulkomailla tutustuen uuteen kulttuuriin ja ihmisiin, Sinun tulee tehdä vapaamuotoinen hakemus sekä CV (ansioluettelo) sähköisesti 11.10.2020 mennessä ja lähettää ne Tuiran rotaryklubin nuorisovaihtotiimille (katso yhteydet alla)

 

Sen lisäksi, että vapaamuotoisessa hakemuksessa kerrot itsestäsi, elämäntilanteestasi sekä motiiveistasi lähteä viettämään toisenlaista kouluvuotta maailmalle, toivomme, että skannaat hakemuksesi liitteeksi viimeisimmän koulutodistuksesi sekä mahdolliset harrastus- ja työtodistukset, joihin hakemuksessasi tai CV:ssäsi haluat viitata.

Hakemukset käsitellään keskitetysti em. oululaisen rotaryklubin kesken. 

Rekrytointiprosessi jatkuu hakemusten jättämisen jälkeen seuraavasti:
 

  • potentiaaliset hakijat kutsutaan haastatteluun lauantaina 24.10.2020 (voinet pistää päivän kalenteriisi jo nyt).

  • päätös hyväksytyille/valituille ilmoitetaan haastattelujen jälkeisen viikon 44 aikana

  • klubien valitsemat vaihdokit tapaavat Piirin 1385 nuorisovaihtoedustajan mahdollisimman pian, jolloin hän antaa  lopullisen sinetin valinnalle.

  • on mahdollista, että klubi haluaa tavata myös vanhempasi joko puhelimitse tai kasvokkain, josta sinulle ilmoitetaan erikseen haastattelun jälkeen.


Terveisin Tuiran klubin nuorisovaihtotiimi:


Rauno Logren 0400 700 565, rauno.logren(at)dnainternet.net

Sakari Nikkilä 040 745 4859, sakari.nikkila(at)oulu.fi

Yrjö Kelhä, 040 822 7894 yytekelha(at)gmail.com

 

Nuorisovaihto-oppilaamme Oulussa

Vuoden 2019 australialaisesta vaihto-oppilaastamme  Oliviasta on kasvanut oikea Kärppä-fani.

Olivia on ennakkoluulottomasti maailmaa tarkkaileva, aktiivinen ja sanavalmis nuori nainen - siis oivallinen Rotary-lähettiläs tänne Ouluun.