Nuorisovaihto

Haluaisitko lähteä vaihto-oppilaaksi ulkomaille?

 

Rotary-järjestön monipuolisen toiminnan näkyvimpiä muotoja on nuorisovaihto, joka tarjoaa 15–19-vuotiaille opiskelijoille mahdollisuuden matkustaa ulkomaille kulttuurivaihtoon. Yhdestä viikosta kokonaiseen kouluvuoteen kestävän vaihdon aikana he tutustuvat uusiin kulttuureihin, oppivat ymmärtämään uusia näkökulmia asioihin ja näiden kokemusten avulla heidän maailmanlaajuinen asioiden ymmärtämisensä kasvaa.

 

Vuosittain tarjoutuu yli 8000 nuorelle mahdollisuus tutustua vaihto-oppilaana parin viikon, kuukauden tai kokonaisen kouluvuoden ajan hänelle vieraaseen kulttuuriin Rotaryjärjestön nuorisovaihdon välityksellä. Suomen nuorisovaihto-organisaation kautta kulkee vuosittain noin 600 suomalaista ja ulkomaalaista nuorta.

 

Vuosivaihto tarkoittaa koko vuoden mittaista oleskelua - yleensä 3-4 perheessä - ja koulunkäyntiä kohdemaassa sekä samasta maasta vastaoppilaan tuloa Suomeen koko vuodeksi.

 

Kesävaihto tarkoittaa kuukauden mittaista oleskelua kesällä kohdemassa jossain perheessä ja sen jälkeen sen perheen lapsen majoittamista omaan kotiin kuukaudeksi.

Leirivaihto on osallistumista kohdemaassa kesällä johonkin teemaleiriin. Leiri on yleensä noin viikon mittainen, ja sitä edeltää viikon asuminen jossain perheessä kohdemaassa.

Vaihtoon lähtevän ei tarvitse olla Rotary-perheestä. Tarkempia tietoja nuorisovaihdosta löydät
Suomen Rotaryn nuorisovaihtosivuilta.


Mikäli olet kiinnostunut hakeutumaan vuosivaihtoon ja viettämään ikimuistettavan vuoden ulkomailla tutustuen uuteen kulttuuriin ja ihmisiin, Sinun tulee tehdä vapaamuotoinen hakemus sekä CV (ansioluettelo) sähköisesti 19.10.2018 mennessä ja lähettää ne Sakari Nikkilälle (sakari.nikkila(at)oulu.fi)
tai Rauno Logrenille (rauno.logren(at) dnainternet.net).

 

Sen lisäksi, että vapaamuotoisessa hakemuksessa kerrot itsestäsi, elämäntilanteestasi sekä motiiveistasi lähteä viettämään toisenlaista kouluvuotta maailmalle, toivomme, että skannaat hakemuksesi liitteeksi viimeisimmän koulutodistuksesi sekä mahdolliset harrastus- ja työtodistukset, joihin hakemuksessasi tai CV:ssäsi haluat viitata.

 

Toivomme Sinun tutustuvan huolellisesti Suomen Rotarien nuorisovaihtosivuihin (www.ryefinland.com), joilla kerrotaan tarkemmin nuorisovaihtoon liittyvistä asioista (aikatauluista, ikärajoista, muista edellytyksistä jne.).

Rekrytointiprosessi jatkuu hakemusten jättämisen jälkeen seuraavasti:

 

  • potentiaaliset hakijat kutsutaan haastatteluun.

  • päätös hyväksytyille/valituille ilmoitetaan puhelimitse

  • klubien valitsemat vaihdokit tapaavat Piirin 1400 nuorisovaihtoedustajan marraskuussa, jolloin hän antaa muodollisen ja lopullisen sinetin valinnalle.

  • on mahdollista, että klubi haluaa tavata myös vanhempasi joko puhelimitse tai kasvokkain, josta sinulle ilmoitetaan erikseen haastattelun jälkeen.


Terveisin Tuiran klubin nuorisovaihtotiimi:


Rauno Logren 0400 700 565, rauno.logren(at)dnainternet.net

Sakari Nikkilä 040 745 4859, sakari.nikkila(at)oulu.fi

Yrjö Kelhä, yytekelhä(at)gmail.com

 

Nuorisovaihto-oppilaamme Oulussa

Vuoden 2019 australialaisesta vaihto-oppilaastamme  Oliviasta on kasvanut oikea Kärppä-fani.

Olivia on ennakkoluulottomasti maailmaa tarkkaileva, aktiivinen ja sanavalmis nuori nainen - siis oivallinen Rotary-lähettiläs tänne Ouluun.