Why Zero Matters
Miksi 0 poliosairaustapausta on tärkeä tavoite?

Ei ole kauaa siitä, kun tämä epäinhimillinen tautitartunta uhkasi täällä Suomessakin meitä jokaista. Huono-onnisimmat sairastuivat ja halvaantuivat loppuiäkseen, ja heitä oli todella paljon. Ajattele, jos sinäkin voisit olla uhri!

Tämä tärkeä maailmanlaajuinen taistelu voidaan lopultakin voittaa, mutta juuri nyt loppumetreillä ei saa herpaantua.

 

Vasta 0 tautitapausta mahdollistaa sen, että tauti voidaan voittaa lopullisesti.

Katso VIDEO

END POLIO NOW

Rotarit kautta maailman keräävät varoja polion vastaiseen työhön. Tämä taistelu onkin tällä hetkellä koko Rotaryn tärkein projekti.

Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, että polio voidaan hävittää maailmasta!

 

Myös RC Tuira kerää varoja polion vastaisteen taisteluun monella eri tavalla. Olemme osallistuneet lipaskeräyksiin, minkä lisäksi viikkokokouksissa on kiertänyt poliolipas, johon klubimme jäsenet pudottavat pikkurahansa osallistuakseen tietovisaaan.

Bill ja Melinda Gatesin säätiö on haastanut rotarit keräämään kuusivuotisen projektin aikana (2013-2018) 35 miljoonaa dollaria vuodessa polion hävittämiskampanjaan.

 

Gatesin säätiö lahjoittaa jokaista rotarien lahjoittamaa dollaria vastaan kaksi dollaria. Tavoitteena on, että projektin aikana rotarit sekä Bill ja Melinda Gatesin säätiö lahjoittavat polion vastaiseen työhön 630 miljoonaa dollaria!

Näillä varoilla uskomme auttavamme Maailman Terveysjärjestöä (WHO) niin, että pitkän polion vastaisen taistelun tuloksena se saadaan hävitetyksi maailmasta lopullisesti vuoteen 2018 mennessä.

Vuodesta 1985 alkaen rotarit ovat keränneet polion vastaiseen taisteluun jo lähes 1,5 miljardia dollaria.  Näillä varoilla on rokotettu jo 2,5 miljardia lasta immuuniksi poliolle.

 

Vuonna 1988 poliota tavattiin vielä 125 maassa. Nyt enää kolmessa.

Vuonna 1985 sairastumistapauksia todettiin vuositasolla 350 000, kun nykyisin vuotuiset poliohalvaustapaukset ovat alle 400 sairastuneen luokkaa.

POLIO-TILANNE 28.12.2016
Vuonna 2016 poliotapausten määrä (35 kpl) laski puoleen verrattuna edelliseen vuoteen (70 kpl).
Nigeriassa oli vain neljä tapausta kesän aikana ja onkin oletettavaa, ettei siellä ole tänä vuonna ollenkaan poliota.  Afganistanissa poliota oli 12 tapausta ja Pakistanissa 19 tapausta.

POLIO-TILANNE 29.3.2017

Tänä vuonna Afganistanissa on todettu 3 poliohalvausta (viime vuonna 2) ja Pakistanissa 2 tapausta (viime vuonna 7 halvausta). Täten poliohalvausten lukumäärä on laskenut tänä vuonna 55 % verrattuna edelliseen vuoteen.

Poliotapaukset ovat siis vähentyneet maailmasta yli 99%, joten nyt tiedetään, että tauti on kukistettavissa lopullisesti vankalla yhteistyöllä!

 

Lisää aiheesta alla olevilta videoilta.